Jahodový dort se sněhem
Ingredience
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr krupice |
150 g |
Cukr moučkový |
70 g |
Jahody zahradní |
300 g |
Máslo čerstvé |
200 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Z mouky, másla, krupicového cukru, žloutků a citronové kůry vypracujeme těsto, které upečeme v dortové formě vyložené pečicím papírem.
- Upečený korpus potřeme pevným sněhem ušlehaným ze tří bílků a 40g cukru. Povrch uhladíme a pokryjeme omytými jahodami. Dort pocukrujeme zbylým moučkovým cukrem a dáme na 10 minut péci do mírně vyhřáté trouby, až cukr utvoří kůrčičku a sníh zrůžoví.