Jahodový dort se sněhem

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Cukr krupice 150 g
Cukr moučkový 70 g
Jahody zahradní 300 g
Máslo čerstvé 200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Vaječný bílek slepičí 3 ks
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z mouky, másla, krupicového cukru, žloutků a citronové kůry vypracujeme těsto, které upečeme v dortové formě vyložené pečicím papírem.
  2. Upečený korpus potřeme pevným sněhem ušlehaným ze tří bílků a 40g cukru. Povrch uhladíme a pokryjeme omytými jahodami. Dort pocukrujeme zbylým moučkovým cukrem a dáme na 10 minut péci do mírně vyhřáté trouby, až cukr utvoří kůrčičku a sníh zrůžoví.