Rýžové krokety (ze zbylé rýže)

Ingredience


Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 100 ml
Petržel - nať 1 hrst
Rýže dušená 350 g
Strouhanka 100 g
Vejce slepičí 2 ks
Vepřové maso pečené 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli drobně nakrájíme, osmahneme na másle, přidáme nasekanou petrželovou nať a odstavíme. Vše přimícháme k rýži, přidáme drobně nasekané maso a dva žloutky.
  2. Prkénko posypeme strouhankou a tvoříme na něm ze směsi krokety, obalíme je v rozšlehaných bílcích nastavených 2 lžícemi mléka, ve strouhance a usmažíme.