Rýžové krokety (ze zbylé rýže)
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko polotučné |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
100 ml |
Petržel - nať |
1 hrst |
Rýže dušená |
350 g |
Strouhanka |
100 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřové maso pečené |
100 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Cibuli drobně nakrájíme, osmahneme na másle, přidáme nasekanou petrželovou nať a odstavíme. Vše přimícháme k rýži, přidáme drobně nasekané maso a dva žloutky.
- Prkénko posypeme strouhankou a tvoříme na něm ze směsi krokety, obalíme je v rozšlehaných bílcích nastavených 2 lžícemi mléka, ve strouhance a usmažíme.