Vepřová krev na cibulce
Ingredience
Česnek |
20 g |
Cibule |
250 g |
Majoránka |
1 g |
Mléko polotučné |
640 ml |
Nové koření celé |
1.5 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sádlo škvařené |
200 g |
Sůl |
20 g |
Vepřová krev |
1200 g |
Žemle tuková |
480 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vepřovou krev rozšleháme a procedíme. Přidáme žemli namočenou v mléce, sůl, pepř, mleté nové koření, drcenou majoránku, rozetřený česnek a jemně nakrájenou, na sádle dozlatova usmaženou cibuli. Vše dobře promícháme.
- Hotovou směs za občasného promíchání zvolna upečeme v troubě.