Krupičná vaječná kaše

Ingredience


Anglická slanina 60 g
Cibule 1 ks
Mléko polotučné 0.333333 l
Petržel - nať 1 hrst
Pšeničná krupice 80 g
Sůl 0.25 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 50 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slaninu nakrájíme na proužky, na jemno cibuli. Nejdříve vyškvaříme slaninu, poté přidáme cibuli, osmahneme, přilijeme mléko s namočenou, nabobtnalou krupicí, osolíme a kaši vaříme 10 minut.
  2. Vejce ušleháme do pěny, přidáme ke krupici a mícháme na mírném ohni, až ztuhnou. Poté přidáme do kaše nastrouhaný sýr, nasekanou petrželovou nať.
  3. Lžící vykrajujeme noky a podáváme je k hovězí nebo telecí pečeni, k leču či jen k salátům.