Krupičná vaječná kaše
Ingredience
Anglická slanina |
60 g |
Cibule |
1 ks |
Mléko polotučné |
0.333333 l |
Petržel - nať |
1 hrst |
Pšeničná krupice |
80 g |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
50 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slaninu nakrájíme na proužky, na jemno cibuli. Nejdříve vyškvaříme slaninu, poté přidáme cibuli, osmahneme, přilijeme mléko s namočenou, nabobtnalou krupicí, osolíme a kaši vaříme 10 minut.
- Vejce ušleháme do pěny, přidáme ke krupici a mícháme na mírném ohni, až ztuhnou. Poté přidáme do kaše nastrouhaný sýr, nasekanou petrželovou nať.
- Lžící vykrajujeme noky a podáváme je k hovězí nebo telecí pečeni, k leču či jen k salátům.