Zapečený pórek s bramborami a uzeným masem
Ingredience
Brambory |
600 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
3 dl |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
600 g |
Slanina vepřová |
40 g |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Uzené maso vařené |
150 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté bílé části pórku uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Po okapání je nakrájíme na kousky.
- Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na plátky.
- Zapékací mísu vymažeme máslem, urovnáme do ní vrstvy brambor, pórku a uzeného masa nakrájeného na kousky. Každou vrstvu osolíme, opepříme, posypeme kostičkami rozškvařené slaniny. Vrchní vrstvu tvoří brambory.
- Pokrm prohřejeme v troubě, po chvíli zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci, posypeme osmaženou strouhankou. Dopečeme ve středně vyhřáté troubě.