Zapečený pórek s bramborami a uzeným masem

Ingredience


Brambory 600 g
Máslo čerstvé 40 g
Mléko polotučné 3 dl
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 600 g
Slanina vepřová 40 g
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Uzené maso vařené 150 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté bílé části pórku uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Po okapání je nakrájíme na kousky.
  2. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na plátky.
  3. Zapékací mísu vymažeme máslem, urovnáme do ní vrstvy brambor, pórku a uzeného masa nakrájeného na kousky. Každou vrstvu osolíme, opepříme, posypeme kostičkami rozškvařené slaniny. Vrchní vrstvu tvoří brambory.
  4. Pokrm prohřejeme v troubě, po chvíli zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci, posypeme osmaženou strouhankou. Dopečeme ve středně vyhřáté troubě.