Filé na rajčatech

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 2 ks
Filé z aljašské tresky 800 g
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 500 g
Rýže loupaná 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 1 dl
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě, ocedíme, necháme okapat.
  2. Oloupeme rajčata a nakrájíme je na malé kousky.
  3. Omyté porce filé osolíme, vložíme do kastrolu, pokryjeme jemně nakrájenou, na másle osmaženou cibulí, rajčaty, rýží, posypeme nakrájeným česnekem a nasekanou petrželkou. Osolíme, opepříme, poklademe vločkami másla a podlijeme vínem.
  4. Pokrm pečeme pod pokličkou asi 10 minut, dopékáme bez pokličky.