Filé na rajčatech
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Filé z aljašské tresky |
800 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
500 g |
Rýže loupaná |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
1 dl |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě, ocedíme, necháme okapat.
- Oloupeme rajčata a nakrájíme je na malé kousky.
- Omyté porce filé osolíme, vložíme do kastrolu, pokryjeme jemně nakrájenou, na másle osmaženou cibulí, rajčaty, rýží, posypeme nakrájeným česnekem a nasekanou petrželkou. Osolíme, opepříme, poklademe vločkami másla a podlijeme vínem.
- Pokrm pečeme pod pokličkou asi 10 minut, dopékáme bez pokličky.