Kapustové závitky s masovou náplní

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Cibule 0.5 ks
Kapusta hlávková 300 g
Máslo čerstvé 30 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vepřové maso pečené 300 g
Víno bílé 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté kapustové listy ovaříme krátce v osolené vodě a necháme je okapat. Poté z nich odstraníme tuhá žebra.
  2. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme drobně pokrájené maso a osmažíme je. Po prochladnutí přidáme žloutek, sůl a pepř, vše promícháme.
  3. Vzniklou hmotu klademe na připravené listy kapusty, zabalíme a vložíme do kastrolu, vyloženého plátky slaniny. Závitky podlijeme vínem, pod pokličkou pečeme asi 20 minut.
  4. Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.