Kapustové závitky s masovou náplní
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Cibule |
0.5 ks |
Kapusta hlávková |
300 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vepřové maso pečené |
300 g |
Víno bílé |
1 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté kapustové listy ovaříme krátce v osolené vodě a necháme je okapat. Poté z nich odstraníme tuhá žebra.
- Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme drobně pokrájené maso a osmažíme je. Po prochladnutí přidáme žloutek, sůl a pepř, vše promícháme.
- Vzniklou hmotu klademe na připravené listy kapusty, zabalíme a vložíme do kastrolu, vyloženého plátky slaniny. Závitky podlijeme vínem, pod pokličkou pečeme asi 20 minut.
- Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.