Květáková polévka s vejci
Ingredience
Bujón hovězí |
0.5 ks |
Krupice dětská |
2 polévková lžíce |
Květák |
300 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný květák rozebereme na růžičky, košťál nakrájíme na malé kousky a vše vsypeme do vařící osolené vody, uvaříme do měkka.
- Krupici osmažíme na másle, přidáme ke květáku a povaříme. Polévku odstavíme z ohně, vmícháme rozšlehaná vejce, pepř, bujón a opět přivedeme k varu.
- Před podáváním posypeme polévku nasekanou pažitkou.