Květáková polévka s vejci

Ingredience


Bujón hovězí 0.5 ks
Krupice dětská 2 polévková lžíce
Květák 300 g
Máslo čerstvé 30 g
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný květák rozebereme na růžičky, košťál nakrájíme na malé kousky a vše vsypeme do vařící osolené vody, uvaříme do měkka.
  2. Krupici osmažíme na másle, přidáme ke květáku a povaříme. Polévku odstavíme z ohně, vmícháme rozšlehaná vejce, pepř, bujón a opět přivedeme k varu.
  3. Před podáváním posypeme polévku nasekanou pažitkou.