Karbanátky z ovesných vloček
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Ovesné vločky |
100 g |
Petržel - nať |
1 hrst |
Strouhanka |
81.5 g |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
100 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Zelenina kořenová |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vločky namočíme na pár hodin do vody, poté je uvaříme v téže osolené vodě.
- Na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme lžíci nastrouhané kořenové zeleniny. Necháme osmahnout, odstavíme z ohně, přidáme nasekanou petrželovou nať a smícháme s vločkami se 2 žloutky.
- Ze směsi tvarujeme karbanátky, obalíme je v rozšlehaných bílcích, ve strouhance a usmažíme.
- Karbanátky podáváme k dušené zelenině.