Karbanátky z ovesných vloček

Ingredience


Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Ovesné vločky 100 g
Petržel - nať 1 hrst
Strouhanka 81.5 g
Sůl 1 špetka
Tuk 100 g
Vejce slepičí 2 ks
Zelenina kořenová 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vločky namočíme na pár hodin do vody, poté je uvaříme v téže osolené vodě.
  2. Na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme lžíci nastrouhané kořenové zeleniny. Necháme osmahnout, odstavíme z ohně, přidáme nasekanou petrželovou nať a smícháme s vločkami se 2 žloutky.
  3. Ze směsi tvarujeme karbanátky, obalíme je v rozšlehaných bílcích, ve strouhance a usmažíme.
  4. Karbanátky podáváme k dušené zelenině.