Pečené ovesné vločky s rajčaty

Ingredience


Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Ovesné vločky 250 g
Petržel - nať 0.5 hrst
Rajčata 500 g
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 50 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vločky spaříme třemi šálky vody a necháme nabobtnat.
  2. Oloupaná rajčata na drobno nakrájíme a podusíme na másle spolu s posekanou petrželovou natí. Poté přidáme vločky, rozšlehaná vejce, strouhaný sýr, osolíme a řádně promícháme.
  3. Vymastíme zapékací mísu, směs do ní vložíme a upečeme.
  4. Podáváme jako přílohu k dušenému masu nebo jako samostatný pokrm se saláty.