Pečené ovesné vločky s rajčaty
Ingredience
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Ovesné vločky |
250 g |
Petržel - nať |
0.5 hrst |
Rajčata |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
50 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vločky spaříme třemi šálky vody a necháme nabobtnat.
- Oloupaná rajčata na drobno nakrájíme a podusíme na másle spolu s posekanou petrželovou natí. Poté přidáme vločky, rozšlehaná vejce, strouhaný sýr, osolíme a řádně promícháme.
- Vymastíme zapékací mísu, směs do ní vložíme a upečeme.
- Podáváme jako přílohu k dušenému masu nebo jako samostatný pokrm se saláty.