Kedlubny s houbovou náplní

Ingredience


Houby čerstvé 200 g
Kedlubna 8 ks
Máslo čerstvé 30 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže loupaná 70 g
Slanina vepřová 20 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 50 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané kedlubny povaříme v osolené vodě asi 15 minut. Vyjmeme je a po vychladnutí vydlabeme vnitřky.
  2. Očištěné houby nakrájíme na plátky, v troše osolené vody je dusíme do měkka. Rýži spaříme, propláchneme studenou vodou, zalijeme 1 dl vody, přidáme máslo, osolíme a dusíme do měkka. Do vychladlé rýže zamícháme houby, nasekané vnitřky kedluben, vejce, sůl, nastrouhaný sýr a pepř.
  3. Vzniklou hmotou naplníme připravené kedlubny, poklademe je proužky slaniny, vložíme do vymazaného pekáčku a podlijeme trochou vody. Pokrm upečeme do měkka.
  4. Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.