Kedlubny s houbovou náplní
Ingredience
Houby čerstvé |
200 g |
Kedlubna |
8 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže loupaná |
70 g |
Slanina vepřová |
20 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
50 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané kedlubny povaříme v osolené vodě asi 15 minut. Vyjmeme je a po vychladnutí vydlabeme vnitřky.
- Očištěné houby nakrájíme na plátky, v troše osolené vody je dusíme do měkka. Rýži spaříme, propláchneme studenou vodou, zalijeme 1 dl vody, přidáme máslo, osolíme a dusíme do měkka. Do vychladlé rýže zamícháme houby, nasekané vnitřky kedluben, vejce, sůl, nastrouhaný sýr a pepř.
- Vzniklou hmotou naplníme připravené kedlubny, poklademe je proužky slaniny, vložíme do vymazaného pekáčku a podlijeme trochou vody. Pokrm upečeme do měkka.
- Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.