Květák zapečený se šunkou

Ingredience


Květák 700 g
Máslo čerstvé 40 g
Mléko polotučné 4 dl
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 200 g
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný květák vložíme do vařící osolené vody a uvaříme téměř do měkka. Po okapání jej rozebereme na růžičky, střed květáku nakrájíme na plátky.
  2. Polovinu květáku urovnáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy, posypeme drobně nakrájenou šunkou a větší částí strouhaného sýra. Poklademe zbylým květákem, pokapeme rozehřátým máslem a prohřejeme v mírně vyhřáté troubě.
  3. Po chvíli vše zalijeme mlékem, rozšlehaným s vejci a solí, dopečeme. Ke konci pečení pokrm posypeme zbylým nastrouhaným sýrem.
  4. Podáváme s vařenými bramborami.