Květák zapečený se šunkou
Ingredience
Květák |
700 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
4 dl |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
200 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný květák vložíme do vařící osolené vody a uvaříme téměř do měkka. Po okapání jej rozebereme na růžičky, střed květáku nakrájíme na plátky.
- Polovinu květáku urovnáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy, posypeme drobně nakrájenou šunkou a větší částí strouhaného sýra. Poklademe zbylým květákem, pokapeme rozehřátým máslem a prohřejeme v mírně vyhřáté troubě.
- Po chvíli vše zalijeme mlékem, rozšlehaným s vejci a solí, dopečeme. Ke konci pečení pokrm posypeme zbylým nastrouhaným sýrem.
- Podáváme s vařenými bramborami.