Zapečený květák s kečupem
Ingredience
Kečup |
4 polévková lžíce |
Květák |
800 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko polotučné |
4 dl |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný květák rozebereme na větší růžičky, vsypeme do vařící osolené vody a uvaříme téměř do měkka. Ocedíme, necháme okapat, růžičky květáku urovnáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané nákypové formy
- Vejce rozšleháme se solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku, přilijeme horké mléko, znovu rozšleháme, nalijeme na květák. Zapečeme v mírně vyhřáté troubě, až vaječná směs ztuhne.
- Upečený květák upravíme na talíře a pokapeme kečupem.
- Podáváme s vařenými bramborami.