Zapečený květák s kečupem

Ingredience


Kečup 4 polévková lžíce
Květák 800 g
Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 4 dl
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Strouhanka 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný květák rozebereme na větší růžičky, vsypeme do vařící osolené vody a uvaříme téměř do měkka. Ocedíme, necháme okapat, růžičky květáku urovnáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané nákypové formy
  2. Vejce rozšleháme se solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku, přilijeme horké mléko, znovu rozšleháme, nalijeme na květák. Zapečeme v mírně vyhřáté troubě, až vaječná směs ztuhne.
  3. Upečený květák upravíme na talíře a pokapeme kečupem.
  4. Podáváme s vařenými bramborami.