Okurky dušené s houbami
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Houby čerstvé |
200 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 g |
Okurka salátová |
600 g |
Smetana 12% (konzumní) |
1 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané okurky podélně rozkrojíme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky.
- Na polovině dávky tuku zpěníme jemně pokrájenou cibuli, zasypeme ji moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme trochou vody a částí smetany, dobře rozšleháme. Do vařící omáčky přidáme okurky, sůl a dusíme téměř do měkka.
- Očištěné houby spaříme vařící vodou, po okapání je rozkrájíme na plátky. Osmažíme na zbylém tuku, přidáme k okurkám a dusíme.
- Před podáváním přilijeme do omáčky zbylou smetanu a citronovou šťávu.
- Podáváme s dušenou rýží a vařeným masem.