Okurky dušené s houbami

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Houby čerstvé 200 g
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 15 g
Okurka salátová 600 g
Smetana 12% (konzumní) 1 dl
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané okurky podélně rozkrojíme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky.
  2. Na polovině dávky tuku zpěníme jemně pokrájenou cibuli, zasypeme ji moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme trochou vody a částí smetany, dobře rozšleháme. Do vařící omáčky přidáme okurky, sůl a dusíme téměř do měkka.
  3. Očištěné houby spaříme vařící vodou, po okapání je rozkrájíme na plátky. Osmažíme na zbylém tuku, přidáme k okurkám a dusíme.
  4. Před podáváním přilijeme do omáčky zbylou smetanu a citronovou šťávu.
  5. Podáváme s dušenou rýží a vařeným masem.