Jablka zapékaná s brusinkami
Ingredience
Cukr krupice |
60 g |
Jablka |
4 ks |
Kompot brusinkový |
40 g |
Máslo čerstvé |
10 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ze tří bílků a cukru ušleháme pevný sníh, do kterého nalijeme rozmíchané žloutky, vmícháme mouku. Těsto dáme na pánvičku, vymaštěnou máslem.
- Oloupaná a jádřinců zbavená jablka posadíme do těsta, do otvorů v nich nalijeme brusinkový kompot. Jablka před pečením mírně posypeme skořicí.
- Dezert pečeme v troubě do růžova a porcujeme tak, aby v každé porci bylo celé jablko i kousek těsta.