Jablka s červeným vínem
Ingredience
Citronová kůra |
1 ks |
Cukr krupice |
30 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Hřebíček |
4 ks |
Jablka |
5 ks |
Máslo čerstvé |
60 g |
Skořice mletá |
1 špetka |
Víno červené |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Oloupaná jablka (zbavená jádřinců) naskládáme do pekáče vedle sebe, silně je pocukrujeme a podlijeme vínem. Přidáme trochu vody, hřebíček, špetku skořice, máslo a citronovou kůru. Jablka přiklopíme poklicí a dusíme do měkka. Během dušení je poléváme vzniklou šťávou.
- Hotová jablka upravíme na talířky, polijeme vinnou šťávou a posypeme vanilkovým cukrem.