Cuketa s bruscheti
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cuketa |
2 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
4 polévková lžíce |
Veka |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- Na rozpáleném oleji opečeme osolenou, na kolečka pokrájenou cuketu a vyjmeme ji. Do výpeku vložíme rozkrájenou cibuli, krátce ji osmahneme, přidáme rajčata, nasekaný česnek, oregano, bazalku, petrželku a sůl. Vše podusíme do odpaření tekutiny.
- Krajíčky veky opečeme na teflonové pánvi. Na topinky (bruscheti) rozložíme opečené plátky cukety, potřeme rajčaty a posypeme nastrouhaným Parmezánem. Zapečeme pod grilem nebo v troubě.
- Ihned podáváme.