Cuketa s bruscheti

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Cuketa 2 ks
Olej olivový 3 polévková lžíce
Oregano sušené 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 4 ks
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 4 polévková lžíce
Veka 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. Na rozpáleném oleji opečeme osolenou, na kolečka pokrájenou cuketu a vyjmeme ji. Do výpeku vložíme rozkrájenou cibuli, krátce ji osmahneme, přidáme rajčata, nasekaný česnek, oregano, bazalku, petrželku a sůl. Vše podusíme do odpaření tekutiny.
  3. Krajíčky veky opečeme na teflonové pánvi. Na topinky (bruscheti) rozložíme opečené plátky cukety, potřeme rajčaty a posypeme nastrouhaným Parmezánem. Zapečeme pod grilem nebo v troubě.
  4. Ihned podáváme.