Sýrové nočky smažené
Ingredience
Brambory |
4 ks |
Mouka pšeničná hrubá |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
3 polévková lžíce |
Tuk |
2 dl |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
125 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do osolené vody dáme tuk a přivedeme k varu. Vsypeme mouku a na mírném ohni vaříme zhruba 3 minuty. Necháme polovychladnout, přimícháme žloutky, nastrouhaný sýr, nastrouhané uvařené brambory, nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Vše řádně rozmícháme.
- Lžičkou namáčenou v rozehřátém tuku vykrajujeme nočky a klepnutím o okraj kastrolu je vhazujeme do horkého tuku. Nejdříve smažíme zprudka, poté zmírníme plamen a nočky dosmažíme. Nočky musí v tuku plavat, aby se nepřipalovaly.