Sýrové nočky smažené

Ingredience


Brambory 4 ks
Mouka pšeničná hrubá 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 3 polévková lžíce
Tuk 2 dl
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do osolené vody dáme tuk a přivedeme k varu. Vsypeme mouku a na mírném ohni vaříme zhruba 3 minuty. Necháme polovychladnout, přimícháme žloutky, nastrouhaný sýr, nastrouhané uvařené brambory, nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Vše řádně rozmícháme.
  2. Lžičkou namáčenou v rozehřátém tuku vykrajujeme nočky a klepnutím o okraj kastrolu je vhazujeme do horkého tuku. Nejdříve smažíme zprudka, poté zmírníme plamen a nočky dosmažíme. Nočky musí v tuku plavat, aby se nepřipalovaly.