Piškotová bublanina s jahodami
Ingredience
Cukr krupice |
40 g |
Jahody zahradní |
200 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Bílky šleháme s cukrem na pevný sníh, přimícháme do něj žloutky, přidáme mouku a hmotu lehce zamícháme. Nakonec přilijeme rozpuštěné máslo (20 g).
- Těsto nalijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech. Povrch posypeme omytými, v moučkovém cukru obalenými jahodami.
- Bublaninu pečeme v mírně vyhřáté troubě a hotovou pocukrujeme moučkovým cukrem.