Piškotová bublanina s jahodami

Piškotová bublanina s jahodami - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 40 g
Jahody zahradní 200 g
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Mouka pšeničná hrubá 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bílky šleháme s cukrem na pevný sníh, přimícháme do něj žloutky, přidáme mouku a hmotu lehce zamícháme. Nakonec přilijeme rozpuštěné máslo (20 g).
  2. Těsto nalijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech. Povrch posypeme omytými, v moučkovém cukru obalenými jahodami.
  3. Bublaninu pečeme v mírně vyhřáté troubě a hotovou pocukrujeme moučkovým cukrem.