Staré brambory s petrželí
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Kmín celý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory omyjeme, očistíme, odstraníme klíčky a všechna nazelenalá místa. Opět omyjeme, nakrájíme na stejně velké kusy. Zalijeme horkou vodou a současně přistavíme asi 1 l vody na oheň.
- Povaříme brambory deset minut, scedíme a ihned zalijeme druhou vařící vodou, osolíme, přidáme kmín a uvaříme ne zcela doměkka. Scedíme je a v páře necháme dojít.
- Před podáváním je posypeme nasekanou petrželovou natí a protřeseme.