Gratinovaný losos po anglicku
Ingredience
Bešamel |
4 polévková lžíce |
Citrony |
1 ks |
Losos - filety |
800 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mozzarella |
100 g |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté filety osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme v chladu chvíli odležet. Potom filety opečeme na rozpáleném másle dozlatova a urovnáme do zapékací mísy.
- Bešamel smícháme s pepřem, nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. Přelijeme jím jednotlivé porce a pokrm zapečeme v horké troubě nebo pod rozpáleným grilem.
- Podáváme s dušenými bramborami a zeleninovým salátem.