Gratinovaný losos po anglicku

Ingredience


Bešamel 4 polévková lžíce
Citrony 1 ks
Losos - filety 800 g
Máslo čerstvé 50 g
Mozzarella 100 g
Pepř bílý 1 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté filety osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme v chladu chvíli odležet. Potom filety opečeme na rozpáleném másle dozlatova a urovnáme do zapékací mísy.
  2. Bešamel smícháme s pepřem, nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. Přelijeme jím jednotlivé porce a pokrm zapečeme v horké troubě nebo pod rozpáleným grilem.
  3. Podáváme s dušenými bramborami a zeleninovým salátem.