Pstruh pro labužníky
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Olej stolní |
4 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pstruh |
800 g |
Víno bílé |
200 ml |
Žampiony čerstvé |
1 hrnek |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Zvolna je pečeme na rozehřátém oleji po obou stranách doměkka.
- Očištěné, nakrájené žampiony podusíme na másle a zakapeme citronovou šťávou. Přidáme nasekanou petrželku, podlijeme vínem a dusíme asi 10 minut.
- Omáčkou přelijeme upečené pstruhy a podáváme.