Pstruh pro labužníky

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 4 polévková lžíce
Olej stolní 4 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pstruh 800 g
Víno bílé 200 ml
Žampiony čerstvé 1 hrnek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Zvolna je pečeme na rozehřátém oleji po obou stranách doměkka.
  2. Očištěné, nakrájené žampiony podusíme na másle a zakapeme citronovou šťávou. Přidáme nasekanou petrželku, podlijeme vínem a dusíme asi 10 minut.
  3. Omáčkou přelijeme upečené pstruhy a podáváme.