Chřest zapečený v sýrové omáčce

Ingredience


Chřest bílý 600 g
Máslo čerstvé 40 g
Mléko polotučné 1.5 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 25 g
Strouhanka 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný chřest svážeme do svazečků, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Po okapání jej vložíme do 4 malých zapékacích misek.
  2. Z 20 g másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a trochou vývaru z chřestu, rozšleháme a povaříme na hustou omáčku.
  3. Do prochladlé omáčky vmícháme větší část nastrouhaného sýru a žloutek. Omáčku nalijeme na chřest, posypeme zbylým sýrem promíchaným se strouhankou a poklademe vločkami másla.
  4. Pokrm zapečeme pod grilem nebo v horké troubě.
  5. Podáváme jako teplý předkrm.