Chřest zapečený v sýrové omáčce
Ingredience
Chřest bílý |
600 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
1.5 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
25 g |
Strouhanka |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný chřest svážeme do svazečků, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Po okapání jej vložíme do 4 malých zapékacích misek.
- Z 20 g másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a trochou vývaru z chřestu, rozšleháme a povaříme na hustou omáčku.
- Do prochladlé omáčky vmícháme větší část nastrouhaného sýru a žloutek. Omáčku nalijeme na chřest, posypeme zbylým sýrem promíchaným se strouhankou a poklademe vločkami másla.
- Pokrm zapečeme pod grilem nebo v horké troubě.
- Podáváme jako teplý předkrm.