Omelety s chřestem
Ingredience
Chřest bílý |
500 g |
Mléko polotučné |
4 polévková lžíce |
Olej stolní |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
8 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný chřest svážeme do svazečků a v malém množství vařící osolené vody jej uvaříme doměkka. Po okapání odkrojíme hlavičky, které ponecháme na ozdobu a konce nakrájíme na tenké plátky.
- Vejce rozšleháme se solí a mlékem, čtvrtinu směsi nalijeme na pánvičku s rozehřátým olejem, poklademe čtvrtinou nakrájeného chřestu a usmažíme omeletu. Dopečeme ji v troubě nebo pod grilem, přeložíme na půlku a ozdobíme čtvrtinou chřestových hlaviček.
- Stejným způsobem připravíme zbylé 3 omelety.