Omelety s chřestem

Ingredience


Chřest bílý 500 g
Mléko polotučné 4 polévková lžíce
Olej stolní 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný chřest svážeme do svazečků a v malém množství vařící osolené vody jej uvaříme doměkka. Po okapání odkrojíme hlavičky, které ponecháme na ozdobu a konce nakrájíme na tenké plátky.
  2. Vejce rozšleháme se solí a mlékem, čtvrtinu směsi nalijeme na pánvičku s rozehřátým olejem, poklademe čtvrtinou nakrájeného chřestu a usmažíme omeletu. Dopečeme ji v troubě nebo pod grilem, přeložíme na půlku a ozdobíme čtvrtinou chřestových hlaviček.
  3. Stejným způsobem připravíme zbylé 3 omelety.