Omelety se sterilovaným hráškem
Ingredience
Cukr krupice |
1 špetka |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
500 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
4 polévková lžíce |
Olej stolní |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
8 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Okapaný sterilovaný hrášek vložíme na rozehřáté máslo, mírně osladíme, osolíme a krátce podusíme.
- Vejce rozšleháme s mlékem, solí a pepřem a na oleji na pánvi usmažíme 4 omelety.
- Naplníme je částí hrášku, přeložíme v půli a přendáme na talíře. Každou porci obložíme zbylým hráškem.