Fazolky s rajčaty a vejci

Ingredience


Cibule 2 ks
Fazolové lusky zelené 400 g
Máslo čerstvé 60 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Rajčata 300 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme očištěné, na proužky nakrájené fazolky a osmažíme je. K fazolkám přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata, rajčatový protlak, pepř a sůl. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
  2. Když jsou fazolky měkké a všechna tekutina je odpařená, povrch zeleniny uhladíme, vyhloubíme 4 důlky a do každého vyklepneme vejce. Necháme je srazit pod pokličkou na sporáku nebo v troubě. Vejce osolíme a ihned podáváme.