Fazolky s rajčaty a vejci
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Fazolové lusky zelené |
400 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
300 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme očištěné, na proužky nakrájené fazolky a osmažíme je. K fazolkám přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata, rajčatový protlak, pepř a sůl. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
- Když jsou fazolky měkké a všechna tekutina je odpařená, povrch zeleniny uhladíme, vyhloubíme 4 důlky a do každého vyklepneme vejce. Necháme je srazit pod pokličkou na sporáku nebo v troubě. Vejce osolíme a ihned podáváme.