Fazolky zapečené s anglickou slaninou a koprem

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Fazolové lusky zelené 800 g
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 3 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné fazolky nakrájíme na proužky a v malém množství vařící osolené vody je uvaříme téměř doměkka.
  2. Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme nasekaný kopr, okapané fazolky a vše krátce osmahneme.
  3. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, rozšleháme a povaříme na hustou omáčku. Osolíme ji, přidáme koření a fazolky a vše nalijeme do vymaštěné nákypové formy. Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.