Fazolky zapečené s anglickou slaninou a koprem
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Fazolové lusky zelené |
800 g |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko polotučné |
3 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné fazolky nakrájíme na proužky a v malém množství vařící osolené vody je uvaříme téměř doměkka.
- Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme nasekaný kopr, okapané fazolky a vše krátce osmahneme.
- Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, rozšleháme a povaříme na hustou omáčku. Osolíme ji, přidáme koření a fazolky a vše nalijeme do vymaštěné nákypové formy. Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.