Fenykl zapečený se šunkou a vejci
Ingredience
Cibule |
0.5 ks |
Fenykl sladký - hlíza |
700 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mléko polotučné |
2 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
100 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
3 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na lžíci másla. Přidáme očištěný fenykl nakrájený na proužky, podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme doměkka.
- Na lžíci másla z mouky a mléka připravíme hustý bešamel, osolíme, opepříme a vmícháme drobně nakrájenou šunku a nastrouhaný sýr.
- Větší díl fenyklu prolisujeme a vmícháme do omáčky spolu s kouskem másla a zbylým fenyklem.
- Do směsi vmícháme žloutky a sníh ušlehaný z bílků, urovnáme ji do máslem vymaštěné nákypové formy a upečeme v mírně vyhřáté troubě.