Fenykl zapečený se šunkou a vejci

Ingredience


Cibule 0.5 ks
Fenykl sladký - hlíza 700 g
Máslo čerstvé 60 g
Mléko polotučné 2 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 100 g
Sýr Eidam cihla 40% 3 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na lžíci másla. Přidáme očištěný fenykl nakrájený na proužky, podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme doměkka.
  2. Na lžíci másla z mouky a mléka připravíme hustý bešamel, osolíme, opepříme a vmícháme drobně nakrájenou šunku a nastrouhaný sýr.
  3. Větší díl fenyklu prolisujeme a vmícháme do omáčky spolu s kouskem másla a zbylým fenyklem.
  4. Do směsi vmícháme žloutky a sníh ušlehaný z bílků, urovnáme ji do máslem vymaštěné nákypové formy a upečeme v mírně vyhřáté troubě.