Chřest s vejcem a šlehačkou
Ingredience
Chřest bílý |
12 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Paprikové lusky čerstvé |
1 ks |
Petržel - nať |
1 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
1 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný chřest svážeme do svazečků, vložíme do vařící osolené a mírně oslazené vody a chvíli povaříme. Přidáme 1 lžíci octa a uvaříme doměkka.
- Měkký chřest vyjmeme, necháme okapat, osušíme a dáme vychladnout.
- Vejce mezitím uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.
- Smetanu ušleháme se špetkou soli. Uvařená vejce drobně nakrájíme a z očištěné papriky odkrojíme 8 tenkých proužků a zbylý kus papriky nakrájíme na kostičky.
- Chřest upravíme na talířky, ozdobíme ušlehanou smetanou, posypeme nasekaným vejcem a kostičkami papriky. Navrch dáme proužky papriky a snítku petrželky.
- Podáváme jako studený předkrm.