Chřest s vejcem a šlehačkou

Ingredience


Chřest bílý 12 ks
Cukr krupice 1 špetka
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Paprikové lusky čerstvé 1 ks
Petržel - nať 1 ks
Smetana 33% (šlehačka) 1 dl
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný chřest svážeme do svazečků, vložíme do vařící osolené a mírně oslazené vody a chvíli povaříme. Přidáme 1 lžíci octa a uvaříme doměkka.
  2. Měkký chřest vyjmeme, necháme okapat, osušíme a dáme vychladnout.
  3. Vejce mezitím uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.
  4. Smetanu ušleháme se špetkou soli. Uvařená vejce drobně nakrájíme a z očištěné papriky odkrojíme 8 tenkých proužků a zbylý kus papriky nakrájíme na kostičky.
  5. Chřest upravíme na talířky, ozdobíme ušlehanou smetanou, posypeme nasekaným vejcem a kostičkami papriky. Navrch dáme proužky papriky a snítku petrželky.
  6. Podáváme jako studený předkrm.