Salát z růžičkové kapusty s majonézou
Ingredience
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Cukr krupice |
2 špetka |
Kapusta růžičková |
500 g |
Majonéza |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou růžičkovou kapustu vložíme do malého množství osolené vařící vody a dusíme doměkka.
- Měkké kapustičky vyjmeme, scedíme a po okapání je zalijeme lžící citronové šťávy smíchané s cukrem. Necháme proležet.
- Těsně před podáváním salát přelijeme majonézou zředěnou citronovou šťávou a smíchanou se špetkou cukru a pepřem.