Jemná mrkvová polévka

Ingredience


Brambory 150 g
Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 špetka
Máslo čerstvé 40 g
Mrkev kořen 250 g
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 polévková lžíce
Vývar z hovězích kostí 1 l
Žemle tuková 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané brambory, mrkev a cibuli nakrájíme na plátky a osmažíme na 20 g másla. Přidáme 1 lžíci vody a dusíme pod pokličkou.
  2. Po chvíli zeleninu podlijeme vývarem, osolíme a na mírném ohni uvaříme doměkka.
  3. Měkkou zeleninu rozmixujeme nebo prolisujeme. Nakonec přidáme 10 g másla a drobně nasekanou pažitku. Polévku dochutíme cukrem a pepřem.
  4. Podáváme s kostičkami žemle, osmaženými na zbylém másle.