Jemná mrkvová polévka
Ingredience
Brambory |
150 g |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mrkev kořen |
250 g |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
Vývar z hovězích kostí |
1 l |
Žemle tuková |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané brambory, mrkev a cibuli nakrájíme na plátky a osmažíme na 20 g másla. Přidáme 1 lžíci vody a dusíme pod pokličkou.
- Po chvíli zeleninu podlijeme vývarem, osolíme a na mírném ohni uvaříme doměkka.
- Měkkou zeleninu rozmixujeme nebo prolisujeme. Nakonec přidáme 10 g másla a drobně nasekanou pažitku. Polévku dochutíme cukrem a pepřem.
- Podáváme s kostičkami žemle, osmaženými na zbylém másle.