Patizony ve smetanové omáčce

Ingredience


Cibule 0.5 ks
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Patison 600 g
Smetana 12% (konzumní) 0.25 l
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté patizony nakrájíme na kostičky.
  2. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle a přimícháme mletou papriku. Po zpěnění přidáme patizony, sůl, 1 lžíci vody a dusíme doměkka.
  3. Podušené patizony zalijeme kyselou smetanou rozšlehanou s moukou a chvíli povaříme.