Patizony ve smetanové omáčce
Ingredience
Cibule |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Patison |
600 g |
Smetana 12% (konzumní) |
0.25 l |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté patizony nakrájíme na kostičky.
- Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle a přimícháme mletou papriku. Po zpěnění přidáme patizony, sůl, 1 lžíci vody a dusíme doměkka.
- Podušené patizony zalijeme kyselou smetanou rozšlehanou s moukou a chvíli povaříme.