Bramborová kaše
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Máslo čerstvé |
3.5 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
2 dl |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
2.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory očistíme, oloupeme, nakrájíme na stejné kousky, zalijeme do roviny horkou osolenou vodou a vaříme 15—20 minut do měkka. Poté je scedíme, prolisujeme nebo rozmělníme mačkadlem, aby nikde nezůstal kousek brambor.
- Jakmile jsou rozmělněné, přidáme lžíci syrového másla a po částech přiléváme svařené horké mléko. Stále mícháme a kaši řádně našleháme. Dle potřeby přisolíme.
- Kaši posypeme strouhankou na sucho opraženou, kterou po odstavení z ohně omastíme máslem.