Bramborová kaše

Bramborová kaše  - obrázek

Ingredience


Brambory 1 kg
Máslo čerstvé 3.5 polévková lžíce
Mléko polotučné 2 dl
Strouhanka 4 polévková lžíce
Sůl 1 polévková lžíce
Voda pitná 2.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory očistíme, oloupeme, nakrájíme na stejné kousky, zalijeme do roviny horkou osolenou vodou a vaříme 15—20 minut do měkka. Poté je scedíme, prolisujeme nebo rozmělníme mačkadlem, aby nikde nezůstal kousek brambor.
  2. Jakmile jsou rozmělněné, přidáme lžíci syrového másla a po částech přiléváme svařené horké mléko. Stále mícháme a kaši řádně našleháme. Dle potřeby přisolíme.
  3. Kaši posypeme strouhankou na sucho opraženou, kterou po odstavení z ohně omastíme máslem.