Špenátová krémová polévka
Ingredience
Bujón hovězí |
0.5 ks |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
6 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Špenát listový čerstvý |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
Žemle tuková |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté špenátové listy vložíme do kastrolu s malým množstvím vařící osolené vody a dusíme je na mírném ohni pod pokličkou asi 7 minut.
- Ze 30 g másla, jemně nakrájené cibule a mouky připravíme světlou jíšku, přilijeme postupně 6 dl vody a mléko, rozšleháme a povaříme.
- Podušený špenát rozmixujeme, přidáme do polévky spolu s bujónem, osolíme, okořeníme muškátem a ještě krátce povaříme.
- Polévku podáváme s kostičkami žemle, osmaženými na zbylém másle.