Špenátová krémová polévka

Ingredience


Bujón hovězí 0.5 ks
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 40 g
Mléko polotučné 6 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Špenát listový čerstvý 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
Žemle tuková 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté špenátové listy vložíme do kastrolu s malým množstvím vařící osolené vody a dusíme je na mírném ohni pod pokličkou asi 7 minut.
  2. Ze 30 g másla, jemně nakrájené cibule a mouky připravíme světlou jíšku, přilijeme postupně 6 dl vody a mléko, rozšleháme a povaříme.
  3. Podušený špenát rozmixujeme, přidáme do polévky spolu s bujónem, osolíme, okořeníme muškátem a ještě krátce povaříme.
  4. Polévku podáváme s kostičkami žemle, osmaženými na zbylém másle.