Špenátové omelety s uzeným masem

Ingredience


Máslo čerstvé 20 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 6 polévková lžíce
Špenátový protlak mražený 300 g
Sůl 1 kávová lžička
Uzené maso vařené 200 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zmrazený špenát nakrájíme na kousky, za stálého míchání necháme rozmrazit a část tekutiny odpařit.
  2. Vejce rozšleháme se 2 lžícemi smetany, solí a pepřem. Vmícháme špenát, těsto rozdělíme na dvě pánvičky vymazané máslem a vysypané moukou, upečeme ve vyhřáté troubě.
  3. Uzené maso umeleme, smícháme se zbylou smetanou a ohřejeme.
  4. Upečené omelety potřeme masovou náplní, přeložíme a rozkrojíme na poloviny. Ihned podáváme.