Špenátové omelety s uzeným masem
Ingredience
Máslo čerstvé |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
6 polévková lžíce |
Špenátový protlak mražený |
300 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Uzené maso vařené |
200 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zmrazený špenát nakrájíme na kousky, za stálého míchání necháme rozmrazit a část tekutiny odpařit.
- Vejce rozšleháme se 2 lžícemi smetany, solí a pepřem. Vmícháme špenát, těsto rozdělíme na dvě pánvičky vymazané máslem a vysypané moukou, upečeme ve vyhřáté troubě.
- Uzené maso umeleme, smícháme se zbylou smetanou a ohřejeme.
- Upečené omelety potřeme masovou náplní, přeložíme a rozkrojíme na poloviny. Ihned podáváme.