Zapékaná zelenina se šunkou

Ingredience


Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 0.25 l
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Petržel - nať 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 100 g
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Tuk rostlinný 30 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Zelenina kořenová 1200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, osolíme a povaříme.
  2. Potom vmícháme žloutek, jemně nakrájenou šunku a polovinu nastrouhaného sýru. Vše promícháme a okořeníme.
  3. Hmotu rozetřeme na předem uvařenou kořenovou zeleninu rozloženou v tukem vymazané zapékací míse. Povrch posypeme zbylým sýrem a pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
  4. Ihned podáváme. Každou porci ozdobíme snítkou petrželky.