Zapékaná zelenina se šunkou
Ingredience
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko polotučné |
0.25 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Petržel - nať |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
100 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Tuk rostlinný |
30 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Zelenina kořenová |
1200 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, osolíme a povaříme.
- Potom vmícháme žloutek, jemně nakrájenou šunku a polovinu nastrouhaného sýru. Vše promícháme a okořeníme.
- Hmotu rozetřeme na předem uvařenou kořenovou zeleninu rozloženou v tukem vymazané zapékací míse. Povrch posypeme zbylým sýrem a pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
- Ihned podáváme. Každou porci ozdobíme snítkou petrželky.