Gratinované filé se žampiony
Ingredience
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Citrony |
1 ks |
Filé z aljašské tresky |
600 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Petržel - nať |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Ementál (Primátor) |
100 g |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté porce filé vložíme do lžící másla vymazané zapékací mísy, osolíme a na povrchu potřeme máslem. Poklademe tenkými plátky žampionů, osolíme a posypeme citronovou kůrou a nastrouhaným sýrem.
- Pokrm pečeme ve vyhřáté troubě, až ryba pustí šťávu a sýr na povrchu je zapečený.
- Podáváme s plátkem citronu a každou porci ozdobíme snítkou petrželky.