Gratinované filé se žampiony

Ingredience


Citronová kůra 1 kávová lžička
Citrony 1 ks
Filé z aljašské tresky 600 g
Máslo čerstvé 60 g
Petržel - nať 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Ementál (Primátor) 100 g
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté porce filé vložíme do lžící másla vymazané zapékací mísy, osolíme a na povrchu potřeme máslem. Poklademe tenkými plátky žampionů, osolíme a posypeme citronovou kůrou a nastrouhaným sýrem.
  2. Pokrm pečeme ve vyhřáté troubě, až ryba pustí šťávu a sýr na povrchu je zapečený.
  3. Podáváme s plátkem citronu a každou porci ozdobíme snítkou petrželky.