Broskvový koláč s vanilkovým cukrem

Ingredience


Broskve 750 g
Cukr krupice 120 g
Kakao - prášek 20 g
Kypřicí prášek do pečiva 6 g
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hrubá 80 g
Ořechy vlašské 70 g
Pšeničná krupice 50 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z bílků ušleháme sníh a přidáme do něj krupici, kakao, mouku, mleté ořechy a prášek do pečiva. Smícháme s utřeným máslem, cukrem a žloutky.
  2. Těsto dáme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy.
  3. Obložíme půlkami vypeckovaných broskví a zvolna pečeme.
  4. Necháme vychladnout a pocukrujeme vanilkovým cukrem.