Broskvový koláč s vanilkovým cukrem
Ingredience
Broskve |
750 g |
Cukr krupice |
120 g |
Kakao - prášek |
20 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
6 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hrubá |
80 g |
Ořechy vlašské |
70 g |
Pšeničná krupice |
50 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Z bílků ušleháme sníh a přidáme do něj krupici, kakao, mouku, mleté ořechy a prášek do pečiva. Smícháme s utřeným máslem, cukrem a žloutky.
- Těsto dáme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy.
- Obložíme půlkami vypeckovaných broskví a zvolna pečeme.
- Necháme vychladnout a pocukrujeme vanilkovým cukrem.