Staročeské mrkvance
Ingredience
Cukr krupice |
1.5 polévková lžíce |
Droždí |
20 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka polohrubá |
500 g |
Mrkev kořen |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěnou mrkev jemně nastrouháme a zalijeme trochou vody. Přidáme máslo a dusíme doměkka a do vysmahnutí šťávy. Měkkou mrkev prolisujeme.
- Z 1/2 šálku mléka, 1 lžičky cukru a z droždí připravíme kvásek. Mouku osolíme, přidáme kvásek, prolisovanou mrkev s máslem, vejce a vlažné mléko. Zaděláme těsto a necháme je vykynout.
- Z těsta tvarujeme malé vdolky, které upečeme na plechu nebo na plotýnce.