Ragú ze zeleninové směsi
Ingredience
Kuřecí maso vařené |
200 g |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Muškátový květ |
1 špetka |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
50 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vývar drůbeží |
250 ml |
Zeleninová směs jarní - mražená |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nerozmrazenou zeleninovou směs vložíme na 1 lžíci rozehřátého másla, osolíme a dusíme doměkka.
- Ze 2 lžic másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a mlékem a uvaříme omáčku. Smícháme ji s dušenou zeleninou, přidáme nakrájené maso, žloutky, koření a polovinu nastrouhaného sýru. Podle potřeby zahustíme trochou strouhanky.
- Ragú posypeme zbylým sýrem.