Ragú ze zeleninové směsi

Ingredience


Kuřecí maso vařené 200 g
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Muškátový květ 1 špetka
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 50 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vývar drůbeží 250 ml
Zeleninová směs jarní - mražená 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nerozmrazenou zeleninovou směs vložíme na 1 lžíci rozehřátého másla, osolíme a dusíme doměkka.
  2. Ze 2 lžic másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a mlékem a uvaříme omáčku. Smícháme ji s dušenou zeleninou, přidáme nakrájené maso, žloutky, koření a polovinu nastrouhaného sýru. Podle potřeby zahustíme trochou strouhanky.
  3. Ragú posypeme zbylým sýrem.