Omeleta z pečených paprik

Ingredience


Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 125 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Paprikové lusky čerstvé 3 ks
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 3 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté papriky opečeme na plotýnce po všech stranách, zabalíme je do ubrousku a po chvíli oloupeme. Odstraníme semena a papriky nadrobno nakrájíme.
  2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, osolíme a vymícháme na kaši. Do částečně vychladlé kaše přimícháme postupně žloutky, papriky, nastrouhaný sýr a pevný sníh ušlehaný z bílků.
  3. Směs rozetřeme na vymaštěnou pánev a pokrm upečeme v předehřáté troubě.
  4. Hotovou omeletu posypeme nasekanou petrželkou.