Omeleta z pečených paprik
Ingredience
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
125 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Paprikové lusky čerstvé |
3 ks |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
3 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Omyté papriky opečeme na plotýnce po všech stranách, zabalíme je do ubrousku a po chvíli oloupeme. Odstraníme semena a papriky nadrobno nakrájíme.
- Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, osolíme a vymícháme na kaši. Do částečně vychladlé kaše přimícháme postupně žloutky, papriky, nastrouhaný sýr a pevný sníh ušlehaný z bílků.
- Směs rozetřeme na vymaštěnou pánev a pokrm upečeme v předehřáté troubě.
- Hotovou omeletu posypeme nasekanou petrželkou.