Kapustový nákyp

Ingredience


Kapusta hlávková 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Muškátový květ 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Strouhanka 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou kapustu uvaříme do poloměkka.
  2. Máslo rozehřejeme, přidáme mouku, osmahneme, přilijeme mléko a povaříme na hustou kaši. Odstavíme z ohně a necháme částečně vychladnout.
  3. Do kaše postupně přimícháme žloutky, nasekanou kapustu, sůl, koření a nakonec lehce vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  4. Nákyp zvolna pečeme ve vymaštěné a strouhankou vysypané formě asi 30 minut.
  5. Podáváme s různými saláty.