Kapustový nákyp
Ingredience
Kapusta hlávková |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Muškátový květ |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Strouhanka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou kapustu uvaříme do poloměkka.
- Máslo rozehřejeme, přidáme mouku, osmahneme, přilijeme mléko a povaříme na hustou kaši. Odstavíme z ohně a necháme částečně vychladnout.
- Do kaše postupně přimícháme žloutky, nasekanou kapustu, sůl, koření a nakonec lehce vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- Nákyp zvolna pečeme ve vymaštěné a strouhankou vysypané formě asi 30 minut.
- Podáváme s různými saláty.