Brambory zapečené se zelím a slaninou
Ingredience
Anglická slanina |
150 g |
Brambory |
500 g |
Cibule |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Zelí hlávkové bílé |
500 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory očistíme, oloupeme, uvaříme a nakrájíme na plátky.
- Drobně nakrájenou slaninu sklovitě vyškvaříme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme.
- Zelí rozebereme na listy, přelijeme horkou vodou a drobně nasekáme. Přidáme nakrájenou cibuli a dusíme do poloměkka.
- Zapékací mísu vymastíme, dáme tenkou vrstvu brambor, osolíme, opepříme. Poté dáme vrstvu zelí a opět brambory. Povrch pokapeme máslem a pečeme v troubě zhruba půl hodiny.