Brambory zapečené se zelím a slaninou

Ingredience


Anglická slanina 150 g
Brambory 500 g
Cibule 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Zelí hlávkové bílé 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory očistíme, oloupeme, uvaříme a nakrájíme na plátky.
  2. Drobně nakrájenou slaninu sklovitě vyškvaříme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme.
  3. Zelí rozebereme na listy, přelijeme horkou vodou a drobně nasekáme. Přidáme nakrájenou cibuli a dusíme do poloměkka.
  4. Zapékací mísu vymastíme, dáme tenkou vrstvu brambor, osolíme, opepříme. Poté dáme vrstvu zelí a opět brambory. Povrch pokapeme máslem a pečeme v troubě zhruba půl hodiny.