Květáková polévka bez jíšky
Ingredience
Květák |
500 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Smetana 12% (konzumní) |
0.125 l |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytý květák rozebereme na růžičky, zalijeme osolenou vodou a uvaříme květák téměř doměkka.
- Polovinu květáku dáme do mixéru, přilijeme smetanu, přidáme žloutky a podle potřeby trochu vývaru z květáku. Vše jemně rozmixujeme.
- Přelijeme zpět do kastrolu, přidáme zbylé růžičky květáku, květákovou polévku přihřejeme a okořeníme.
- Po odstavení z ohně přidáme do květákové polévky máslo.