Polévka s mletým masem a fazolemi
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Fazole bílé |
200 g |
Hovězí maso přední |
400 g |
Majoránka |
1 špetka |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
4 polévková lžíce |
Saturejka |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Fazole propláchneme, namočíme a uvaříme v téže vodě do měkka.
- Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Omyté maso nakrájíme na kousky, nahrubo umeleme a osmahneme na cibuli. Osolíme, podlijeme horkou vodou a dusíme téměř do měkka.
- Potom přidáme saturejku, protlak, uvařené fazole a majoránku. Zředíme trochou horké vody a vše povaříme.
- Saturejku vyjmeme, polévku přisolíme, ochutíme utřeným česnekem a posypeme nasekanou petrželkou.
- Podáváme s chlebem nebo s pečivem.