Polévka s mletým masem a fazolemi

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Fazole bílé 200 g
Hovězí maso přední 400 g
Majoránka 1 špetka
Olej stolní 3 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Protlak rajčatový 4 polévková lžíce
Saturejka 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazole propláchneme, namočíme a uvaříme v téže vodě do měkka.
  2. Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Omyté maso nakrájíme na kousky, nahrubo umeleme a osmahneme na cibuli. Osolíme, podlijeme horkou vodou a dusíme téměř do měkka.
  3. Potom přidáme saturejku, protlak, uvařené fazole a majoránku. Zředíme trochou horké vody a vše povaříme.
  4. Saturejku vyjmeme, polévku přisolíme, ochutíme utřeným česnekem a posypeme nasekanou petrželkou.
  5. Podáváme s chlebem nebo s pečivem.