Rýžová polévka s mletým masem

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Bujón hovězí 1 ks
Chilli koření mleté 1 špetka
Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Hovězí maso přední 250 g
Olej stolní 2 polévková lžíce
Rajčatová šťáva 0.5 l
Rýže loupaná 150 g
Sůl 1 kávová lžička
Zakysaná smetana 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Propláchnutou rýži spaříme vařící vodou. Omyté maso nakrájíme na kousky a nahrubo umeleme.
  2. Na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme maso, rýži, kostku bujónu a vše zalijeme horkou vodou. Vaříme do měkka.
  3. Následně přidáme rajčatovou šťávu, podle chuti sůl, cukr a chilli koření.
  4. Na talířích polévku doplníme zakysanou smetanou a posypeme nasekanou bazalkou.