Rýžová polévka s mletým masem
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Bujón hovězí |
1 ks |
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hovězí maso přední |
250 g |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Rajčatová šťáva |
0.5 l |
Rýže loupaná |
150 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Propláchnutou rýži spaříme vařící vodou. Omyté maso nakrájíme na kousky a nahrubo umeleme.
- Na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme maso, rýži, kostku bujónu a vše zalijeme horkou vodou. Vaříme do měkka.
- Následně přidáme rajčatovou šťávu, podle chuti sůl, cukr a chilli koření.
- Na talířích polévku doplníme zakysanou smetanou a posypeme nasekanou bazalkou.