Mleté maso zapečené s rajčaty
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso vařené |
300 g |
Olej stolní |
4 polévková lžíce |
Rajčata |
300 g |
Rozmarýn čerstvý |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
80 g |
Tymián sušený |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na kousky a umeleme. Zapékací mísu vymažeme trochou oleje.
- Na zbylém oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli a česnek, přidáme maso, sůl, koření a vše dobře promícháme. Směs urovnáme do zapékací mísy.
- Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na plátky. Přikryjeme jimi maso, osolíme a v dobře vyhřáté troubě pokrm zapečeme.
- Vejce rozšleháme se sýrem, nalijeme na maso a rajčata, ještě dopečeme. Povrch nakonec posypeme nasekanou bazalkou.
- Podáváme s pečivem nebo s vařenými bramborami.