Mleté maso zapečené s rajčaty

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Hovězí maso vařené 300 g
Olej stolní 4 polévková lžíce
Rajčata 300 g
Rozmarýn čerstvý 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 80 g
Tymián sušený 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na kousky a umeleme. Zapékací mísu vymažeme trochou oleje.
  2. Na zbylém oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli a česnek, přidáme maso, sůl, koření a vše dobře promícháme. Směs urovnáme do zapékací mísy.
  3. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na plátky. Přikryjeme jimi maso, osolíme a v dobře vyhřáté troubě pokrm zapečeme.
  4. Vejce rozšleháme se sýrem, nalijeme na maso a rajčata, ještě dopečeme. Povrch nakonec posypeme nasekanou bazalkou.
  5. Podáváme s pečivem nebo s vařenými bramborami.