Karbanátky ze zaječího masa

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Olej stolní 1 dl
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Strouhanka 4 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 1 špetka
Vepřový bok 100 g
Zaječí maso 400 g
Zelenina kořenová 100 g
Žemle tuková 0.5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné zaječí maso podlijeme vodou, přidáme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a sůl. Vše dusíme, až je maso měkké. Vyjmeme je a po prochladnutí vykostíme.
  2. Žemli rozlámeme, zalijeme studenou vodou. Připravené maso jemně umeleme spolu s vepřovým masem a vymačkanou žemlí. Přidáme drobně nakrájenou dušenou zeleninu, prolisovaný česnek, koření, sůl a dobře promícháme.
  3. Hmotu rozdělíme na stejné kousky, tvarujeme z nich karbanátky. Obalíme je ve strouhance a osmažíme v horkém oleji.
  4. Podáváme s vařenými bramborami a brusinkovým kompotem.