Karbanátky ze zaječího masa
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Olej stolní |
1 dl |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 špetka |
Vepřový bok |
100 g |
Zaječí maso |
400 g |
Zelenina kořenová |
100 g |
Žemle tuková |
0.5 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné zaječí maso podlijeme vodou, přidáme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a sůl. Vše dusíme, až je maso měkké. Vyjmeme je a po prochladnutí vykostíme.
- Žemli rozlámeme, zalijeme studenou vodou. Připravené maso jemně umeleme spolu s vepřovým masem a vymačkanou žemlí. Přidáme drobně nakrájenou dušenou zeleninu, prolisovaný česnek, koření, sůl a dobře promícháme.
- Hmotu rozdělíme na stejné kousky, tvarujeme z nich karbanátky. Obalíme je ve strouhance a osmažíme v horkém oleji.
- Podáváme s vařenými bramborami a brusinkovým kompotem.