Sekaná pečeně se sýrem

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Maso mleté - mix 500 g
Oregano sušené 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Saturejka 1 polévková lžíce
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 150 g
Vejce slepičí 1 ks
Žemle tuková 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žemli rozlámeme a zalijeme studenou vodou. Mleté maso smícháme s vymačkanou žemlí, nakrájenou cibulí, vejcem, solí, oreganem, nasekanými natěmi a prolisovaným česnekem.
  2. Hmotu rozetřeme na plát, položíme na něj hranolky sýra, plát zformujeme do šišky a vložíme do pekáčku. Podlijeme trochou vody a za občasného přelévání vypečenou šťávou upečeme v předehřáté troubě.
  3. Sekanou podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.