Sekaná pečeně se sýrem
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Maso mleté - mix |
500 g |
Oregano sušené |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Saturejka |
1 polévková lžíce |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
150 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Žemle tuková |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žemli rozlámeme a zalijeme studenou vodou. Mleté maso smícháme s vymačkanou žemlí, nakrájenou cibulí, vejcem, solí, oreganem, nasekanými natěmi a prolisovaným česnekem.
- Hmotu rozetřeme na plát, položíme na něj hranolky sýra, plát zformujeme do šišky a vložíme do pekáčku. Podlijeme trochou vody a za občasného přelévání vypečenou šťávou upečeme v předehřáté troubě.
- Sekanou podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.