Brambory plněné kuřecím masem a játry
Ingredience
Brambory |
8 ks |
Cibule |
1 ks |
Játra kuřecí |
100 g |
Kerblík |
1 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
200 g |
Muškátový květ |
1 špetka |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
6 polévková lžíce |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vývar drůbeží |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané brambory povaříme v osolené vodě asi 10 minut, scedíme je a necháme chladnout.
- Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme očištěná, pokrájená játra a osmahneme. Potome je spolu s omytým masem umeleme, přidáme sůl, koření, vejce a vše promícháme. Zahustíme trochou strouhanky.
- Brambory seřízneme, vydlabeme, naplníme nádivkou a vložíme do zapékací mísy. Podlijeme vývarem, pečeme ve vyhřáté troubě asi 35 minut.
- Do šťávy přilijeme smetanu a přisypeme nasekané natě.
- Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny.