Brambory plněné kuřecím masem a játry

Ingredience


Brambory 8 ks
Cibule 1 ks
Játra kuřecí 100 g
Kerblík 1 polévková lžíce
Kuřecí prsa 200 g
Muškátový květ 1 špetka
Olej stolní 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 6 polévková lžíce
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Vývar drůbeží 0.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané brambory povaříme v osolené vodě asi 10 minut, scedíme je a necháme chladnout.
  2. Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme očištěná, pokrájená játra a osmahneme. Potome je spolu s omytým masem umeleme, přidáme sůl, koření, vejce a vše promícháme. Zahustíme trochou strouhanky.
  3. Brambory seřízneme, vydlabeme, naplníme nádivkou a vložíme do zapékací mísy. Podlijeme vývarem, pečeme ve vyhřáté troubě asi 35 minut.
  4. Do šťávy přilijeme smetanu a přisypeme nasekané natě.
  5. Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny.